Werken met plaatmateriaal Er zijn heel veel bedrijven die werken met plaatmateriaal. Bijvoorbeeld bedrijven die kasten maken voor machines en apparaten, constructiebedrijven, bedrijven in de machine- en apparatenbouw maar ook bijvoorbeeld in de transportmiddelenindustrie. Binnen die bedrijven werk je bijvoorbeeld aan schakel- en bedieningskasten, kasten voor medische apparatuur en isolatieplaatwerk voor ketels en leidingsystemen. Maar je kunt ook aan de slag voor constructiebedrijven en dan aan het werk op heel veel verschillende bouwlocaties. Als CNC-plaatwerker maak je kleine serieproducten, van enkele stuks tot 100 a 150 exemplaren. Daarbij werk je voornamelijk met computergestuurde machines. Op de afdeling plaatbewerking in het bedrijf werk je aan producten voor onder meer de machine- en apparatenbouw, telecommunicatie, computerindustrie, voedings- en drankenindustrie en verkeerssystemen. Je kunt doorgroeien naar meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider.

[youtube]KXFnZn8TBdc[/youtube]